Инстинктът на Борисов проговори. Голяма прогноза

Лидерът на ГЕРБ каза ще става ли депутат

Инстинктът на Борисов проговори. Голяма прогноза | StandartNews.com

Инстинктът на бившия премиер Бойко Борисов проговори. И в интервю за бТВ той направи голяма прогноза за държавата след вота на 2 април 2023 г.

“Инстинктът ми сочи, че ще има правителство, защото на народа му додея, партиите вече нямат ресурси и сили. Ако този път президентът Радев извърви бързо мандатите, ние ще имаме още избори”, коментира лидерът на ГЕРБ в предаването “Лице в лице”.

“Не може да продължава така държавата. Трябва да се намери решение да се излезе от този тупик. Хубавото е, че всички партии полагат огромни усилия да получат възможно най-добър резултат, което означава, че голяма част от българите ще излязат да гласуват. Ние сме длъжни да уважим избора на българите и да се явим на преговорите за съставяне на правителство с добри резултати”, добави Борисов.

Борисов отговори на въпроса дали би станал отново премиер. “Аз съм готов на всякакви компромиси. Ако си победител и лидер на партия, да не станеш премиер, е компромис. Още повече на фона на всички останали мисля, че съм най-опитният човек, с най-доказани резултати. Трябва да се намери компромис от всички и между първите две партии да се направи възможно най-доброто правителство, ако не може да се намери решение с останалите", добави Борисов.

Според него когато се прави широка коалиция е най-стабилно и най-добре да управляват първите две партии. “Ако не може да се направи трябва, ще стане, както беше предишното правителство - ПП, социалистите, Слави Трифонов. То трае ден до пладне”, каза той.

Бойко Борисов отново промени позицията си дали ще става депутат. И зае компромисна поза: “Ще стоя там, докато не направим правителство”.

По думите му идеалното правителство е това, зад което има 130 или 140 депутата. “Това може да се постигне само, когато това са първите две партии”, уточни лидерът на ГЕРБ-СДС.

“Докладът на БНБ показва, че външният дълг на България е скочил до 45,1 млрд. евро. Трябва много да се молят на някой да стане премиер с такъв дълг. Близо 10% се е увеличил за последната година, а лихвите са 2,6 млрд. на година. Нито една партия не може да устои на този огромен външен дълг. До 10 дни ще трябва да се гледа бюджет, но ако няма правителство този дълг ще нарасне. При нас 2021 г. дългът е 500,9 млн. Бяхме с Естония отличници”, обясни Борисов.

По думите му ГЕРБ и ДБ винаги са действали заедно в парламента - за ядрените реактори, за оръжието за Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай