"Информационно обслужване" АД: Хакерската атака към ЦИК е овладяна

"Информационно обслужване" АД: Хакерската атака към ЦИК е овладяна  | StandartNews.com

Хакерската атака към ЦИК е овладяна в момента и не мисля, че представлява проблем. Това заяви председателят на „Информационно обслужване" АД проф. Михаил Константинов след атаката на сайта, предаде "Фокус". „Аз мисля, че и в момента сайтът на ЦИК е достъпен, работи без проблеми и в момента, което ще рече, че атаката очевидно е била по-слаба",коментира проф. Константинов.

На въпрос за избирателната активност, проф. Константинов посочи, че тя към момента по негова преценка е между 10-12% и продължава да расте. „Данни за така наречената активност при нас не постъпват. Това е информация, която ЦИК получава чрез общинските избирателни комисии. По моя оценка 10-12%. Но тя очевидно ще расте. Вижте не можем да говорим за активност при положение, че не знаем колко са избирателите в страната. Има някакви списъци, в които има някакви имена. В момента имената са сравнително почистени, защото в списъците за местни избори са 6 млн. и 400 хил. Няма ги онези 7 милиона имена, което означава, че 600 хиляди фантома са махнати, сега като махнем още 600 хил., ще получим число близко до истинското", каза още проф. Константинов.

Припомняме, че по-рано днес освен сайта на ЦИК, бяха атакувани и сайтовете на ДАНС, НАП, КЕВР, парламента и на "Информационно обслужване" АД. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай