Има ли го Борисов в бъдещ списък "Магнитски"? Говори Даниел Митов

Отиваме на избори за победа. Не търсим подкрепа от никого освен от гражданите

Има ли го Борисов в бъдещ списък "Магнитски"? Говори Даниел Митов | StandartNews.com

Заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов отрече да има притеснения, че лидерът на партията Бойко Борисов ще влезе в следващ списък „Магнитски”.

„Това не е послание към лидера на ГЕРБ, а към институциите у нас. Няма им се доверие. Ние знаем какво трябва да правим. Трябва да знаем оттук насетне като държава да продължим усилията, но да продължим разумно, за да не правим реформа на реформата”, коментира Митов.

Отиваме на избори за победа. Не търсим подкрепа от никого освен от гражданите, каза още бившият депутат.

"Ако България няма кабинет след изборите – шансовете за излизане от политическата, икономическата и всякакви други кризи, намаляват драматично. Но нека не предпоставяме коалиция с ДПС и БСП, преди да са минали изборите", подчерта той в отговор на въпрос дали партията ще направи и невъзможното след изборите – дори и ако това означава политическа щета,  за да има кабинет.

По думите му независимо от най-новите социологически проучвания преди вота – разликата с коалицията ПП-ДБ си е разлика, но по време на вота тя ще се увеличава. „Обикновено коалициите имат най-голям прилив на ентусиазъм в началото. В течение на кампанията не очаквам коалицията ПП - ДБ да нараства. Точно обратното. По-скоро ще се очертават различията в динамиката на техните отношения”, посочи той. И допълни: „Аз съм сигурен, че ПП и ДБ могат да си говорят, че и сега не трябва да се прави правителство,  а трябва да се ходи избори наесен. Те се целят в местните избори, като все едно ще цъфнем и вържем. Това си го говорят в публичните разговори”.

Според Митов, за да направи ГЕРБ оферта за управление, трябва да е наясно кои партии са в НС. „Има партии на ръба. Има такива, които не е ясно ще влязат ли – или не. Има варианти, които опитахме последния път – експертен кабинет с по-широка подкрепа, без ярки политически фигури, който все пак да извади държавата от ступора, в който се намираме. Ще преценим възможностите, когато знаем каква конфигурация има в парламента. Ние отиваме за победа. Ще се борим за максимално голям брой депутати, които ще ни позволят този път, дай Боже, да не зависим от политически играчи, които са откровено безотговорни”, категоричен е Митов.

Той подчерта, че ГЕРБ в момента не търси подкрепа от никого. „Не търсим никого. В момента партиите са в режим конкуренция за  търсене на доверие от гражданите. България трябва да излезе от кризите, в които е в момента. Какво правим за Шенген, съдебна реформа, еврото? Проблемът с цените и какво ли още не?”, попита Митов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай