Илияна Йотова води евродепутати в ромския квартал на Видин

Илияна Йотова води евродепутати в ромския квартал на Видин | StandartNews.com

Евродепутатката Илияна Йотова се зарече да доведе свои колеги в ромския квартал на Видин „Нов път", за да видят как живеят хората в него. Заедно с лидера на БСП Михаил Миков тя посети квартала, който е наводнен от подпочвени води и остана изумена от това, което видя.

Жителите на квартала не могат да стигнат до къщите си, всичко е под вода – и къщите, и животните, и малките деца. Хората не могат да стигнат до линейките. Кварталът е затворен със стена, възмути се още Йотова. Ако в него пламне епидемия, то тя ще застраши целият град, изтъкна евродепутатката. "Ще призова евродепутатите да помогнат проблемът да бъде решен трайно", категорична бе тя.

Проблемът е познат на общината, но досега не са намерени средства за изграждане на канализация и отводнителна система. Това може да стане чрез неправителствени организации и фондовете на ЕС, посочи евродепутатката.

Илияна Йотова коментира ситуацията с бедствието в Южна България. Според нея то станало повод за PR на управляващите. "Не съм съгласна с Кунева, която казва, че държавата се е справила със ситуацията. Да пита хората от Смолян и Кърджали дали мислят така", каза Йотова.

Илияна Йотова е във Видин за участие в среща-дискусия с млади активисти на партията. Тя се състоя в залата на ресторант „Бонония" в събота и неделя. Повече от 80 души, председатели на младежки организации на БСП от Северна България и други млади активисти на партията, участваха в разговора. Основната му тема бе перспективите на лявото в Европа и България. Подобни дискусии ще бъдат организирани и за активистите от Южна България и за селищата по Черноморието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай