Илхан Кючюк: Не бива да допускаме възхода на популистите!

Те не трябва да диктуват дневния ред на ЕС, каза евродепутатът от ДПС

Илхан Кючюк: Не бива да допускаме възхода на популистите! | StandartNews.com

„Популизмът и национализмът ще имат водеща роля в налагането на дневен ред, защото те дават лесни отговори на много трудните въпроси и от друга страна не обхващат целия набор от проблеми. Не бива да допускаме възхода на популистите и да диктуват дневния ред на ЕС! Ние сме длъжни в България да устоим на популизма, защото днес ДПС е в ключова позиция. Това заяви лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк по време на двудневната конференция „Европа, която си представяме: Напред по либералния път“, организирана от евродепутата.

По думите му младежката организация на ДПС ще има решаваща роля на предстоящите европейски избори. Той подчерта, че неслучайно през 2007г. избирателят, който е отишъл най-ентусиазирано на европейски избори е бил този на Движението за права и свободи с ясната идея, че правата и свободите, които не са взети на национално ниво, могат да бъдат извоювани на европейска територия.

Илхан Кючюк бе категоричен, че европейският суверенитет е дал много повече на българските граждани и ги е направил по-силни и защитими.

„Днес България като част от ЕС е друга – много по-активна, по-компетентна, много по-правилно и обосновано може да защитава своята национална позиция в ЕС. И това е смисълът на днешния разговор, защото младите хора ще определят пътя на страната в бъдеще. България може да бъде благоденстваща държава в рамките на ЕС и ние трябва да работим все по-фокусирано за постигането на тази цел.“, заяви Кючюк пред десетките млади хора на конференцията.

Събитието е продължение на дискусиите с граждани на АЛДЕ, даващо възможност за по-задълбочено разглеждане на европейски теми от ключово значение за бъдещето, в контекста на предстоящите европейски избори през лятото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай