И ДПС осъди атентатите в Турция

И ДПС осъди атентатите в Турция | StandartNews.com

ДПС осъжда остро атентатите в Турция. Това става ясно от официална позиция на партията, разпространена в медиите. "Изразяваме дълбоката си покруса от вълната терористични актове в Република Турция, при които загинаха и бяха ранени десетки военни и цивилни граждани. Осъждаме остро кървавите посегателства срещу най-висшите човешки ценности - живот и свобода", пишат от ДПС.

Ето и останалата част от позицията на партията:

"Борбата с тероризма и грозните му проявления, независимо къде и по какви причини се извършва, изисква все повече световната общност да обедини воля, усилия и действия за да гарантира сигурността на живот.

Демократичният свят има нужда от отговорни водачи, за да осигурят живота, свободата и заедността на различията в динамичното глобално време, изпълнено с тежки предизвикателства.

От името на Движението за права и свободи и от наше име, поднасяме най-искрените си съболезнования към семействата на загиналите и изразяваме своята надежда за бързо възстановяване на пострадалите.

В този тежък момент, ние скърбим заедно с целия турски народ!"

"Дано турският народ да събере достатъчно сили и кураж, за да превъзмогне и този подъл и вероломен удар в сърцето му! АЗ СЪМ АНКАРА!", написа съпредседателят на ДПС Четин Казак в социалната мрежа Фейсбук по повод кървавия атентат в Анкара (б. а- преди да се случи втората експлозия).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай