И "Атака" плаши с вот

И "Атака" плаши с вот | StandartNews.com

Може да се поиска вот на недоверие на правителството заради бежанците, обяви пред Нова тв депутатката от "Атака" Магдалена Ташева. Според нея българското общество е манипулирано по отношение на прииждащите от Сирия. И добави, че в момента се осъществява ислямска колонизация под формата на бежанска вълна. Според Ташева заради бежанския проблем може да се иска оставката на МВР шефа Цветлин Йовчев. Тъй като той не признавал реалния брой на влизащите в българска територия сирийци, и като цяло не се справял със ситуацията.

Изявленията на Ташева свариха неподготвени колегите й националисти. Пред "Стандарт" няколко от тях не пожелаха да коментират думите й, нито да бъдат цитирани. Признаха, че въпросът не е бил обсъждан от партията и препращаха към лидера Волен Сидеров. Самият той не бе открит до редакционното приключване на броя, за да каже дали идеята за вот е партийна позиция, или солова изява на депутатката.

"Изявленията на г-жа Ташева още веднъж доказват, че "Атака" е самостоятелна парламентарна група. Тяхно право е да искат оставка на правителството, друг въпрос е как ще съберат нужните 48 депутатски подписа (б.р. националистите са 23-ма), какви ще са основанията за вота и крайният резултат", каза пред "Стандарт" шефът на вътрешната комисия в Народното събрание Атанас Мерджанов. "Нека не се вторачваме в тези критични оценки, които са изявления за политическа самобитност. Да не забравяме, че справянето с бежанската вълна е само един от елементите на националната сигурност. Но е и лакмус за членството в Шенген. Да не говорим, че това е въпрос от хуманитарната и културологична същност на народа ни", каза Мерджанов.

Според Ташева идващите в България бежанци не бягат от Сирия, а преди това са били в лагери в Турция, създадени специално, за да се обучават членове на Свободната сирийска армия. Депутатката иска България да затвори границата си с Турция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай