И 80-годишни баби и дядовци ще броят бюлетините

И 80-годишни баби и дядовци ще броят бюлетините | StandartNews.com

Стара Загора. И над 80-годишни баби и дядовци ще броят бюлетините за евроизборите в Старозагорско. Това показва съставът на секционните избирателни комисии в областта. Най-възрастният член на избирателена секция е чирпанлията Цоньо Славов, който на 6 юни ще навъши 87 години.

Само две години по-млад от него е най-възрастния в секцииите на община Братя Даскалови – Атанас Димитров. Членове на секционни избирателни комисии над достолепнатата 80-годишна възраст има в още 4 общини – Стара Загора, Казанлък, Раднево и Мъглиж. Прави впечатление, че от тях има само жена – 82-годишната баба Стефанка Георгиева от Казанлък.

Не липсват дядовци и баби и сред шефовете на избирателните комисии. Така например, най-възрастният прдседател на комисия е 81-годишната Дешка Мирчева от Казанлък, а най-възрастният зам.-председател - 80-годишният Косьо Косев от Казанлък, а най-възрастният секретар - 84-годишния Лютви Халил от Мъглиж.

Не липсват куриози и сред най-младите, които ще броят бюлетините ни. Най-младият член на секционна избирателна комисия – Златко Дончев от Раднево например, е навършил пълнолетие на 5 май т.г. Под 20 години има и сред ръководствата на комисиите в Старозагорско, показва официалната справка за състава им.

Иначе средната възраст на членовете на секционните избирателти комисии е далеч дори под пенсионната възраст – 49,45 години. Приблизително толкова е и средната възраст на ръководствата на комисиите – председатели – 49,94, зам.-председатели – 48,75 г. и секретари – 50,84 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай