И Радостин Василев подаде оставка

Двамата му заместници също са си тръгнали

И Радостин Василев подаде оставка | StandartNews.com

И министърът на младежта и спорта Радостин Василев, излъчен от „Има такъв народ“, подаде оставка. Двамата му заместници също са си тръгнали, съобщи самият той в кулоарите на парламента.

ВИЖ ОЩЕ: Петков с нов опит да извие ръцете на ИТН. Заплахата

В сряда лидерът на ИТН Слави Трифонов обяви във видеообръщение, че слага край на коалицията и на агонията и изтегля от кабинета министрите, излъчени от партията му. Вчера председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов уточни, че заедно с министри ще си тръгнат и зам.-министрите от квотата на ИТН.

Първи оставка подаде регионалният министър Гроздан Караджов. Той и "Продължаваме промяната" влязоха в престрелка с документи за милиарди за пътните фирми. Външният министър Теодора Генчовска ще подаде оставка след завръщането си в България, тъй като в момента е на посещение в чужбина, научи "Стандарт". Днес се очаква и оставката на министъра на енергетиката Александър Николов.

Министърът на иновациите Даниел Лорер обаче заяви, че е възможно министри на "Има такъв народ" да останат в правителството.

„Демократична България“ ще направи всичко възможно да върне мнозинството в парламента, заяви вчера пред bTV министър Борислав Сандов.

Предстои подадените оставки да бъдат гласувани в парламента. Нови имена засега не се спрягат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай