Хюсменова организира обучение за подготовка на проекти

Хюсменова организира обучение за подготовка на проекти | StandartNews.com

Семинар „Европейските програми за нас - либералният младежки поглед" се проведе в град Варна. Той беше организиран от Европейския информационен център на евродепутата и зам.-председател на ДПС Филиз Хюсменова, съобщиха от нейния пресцентър.

Семинарът се реализира с подкрепата на групата на АЛДЕ в Европейския парламент. В него се включиха младежи и жени либерали, които проявяват интерес към разработване на проектни предложения, включително съфинансирани от европейските структурни и инвестиционни фондове. Лектори на семинара бяха Здравко Сечков - изпълнителен директор на Фондация за реформа в местното самоуправление /ФРМС/ и международният консултант и експерт от екипа на фондацията Александър Михайлов.

В практическо обучение младите хора от област Варна научиха какво е проектен цикъл и какви са отделните стъпки в подготовката на проекта. Обърна се внимание на задължителните изисквания, които трябва да съпътстват всеки проект – да се предвиди опазването на околната среда и осигуряването на равни възможности за двата пола. Участниците получиха информация за най - често допусканите грешки при кандидатстване с проекти и как се оценява тяхното качество. За усвоените знания и за практическите си умения те получиха сертификати от ФРМС.

„Да се научи човек да разработва проект не е лесна работа, но със същия подход успешно се планира и бъдещето", коментира Хюсменова. Според нея практическото обучение, в което участниците са активни и работят в екип, прави пътя до спечелването на проект по - кратък, а резултатите по - добри, защото съсредоточава усилията и предпазва от обичайните грешки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай