Христо Иванов, Прокопиев и завладяната държава

Отдавна отмина времето, в което Христо Иванов можеше да претендира за морален стожер

Христо Иванов, Прокопиев и завладяната държава | StandartNews.com

Отдавна отмина времето, в което Христо Иванов можеше да претендира за морален стожер и да доносничи без последствия срещу българската държава, срещу отделни институции и обществени личности. Въпреки това, обученият в диверсионна дейност някогашен професионален протестър и провалил се политик, продължава с опитите да се прави на крайна инстанция.

ВИЖ ОЩЕ: Защо Христо Иванов се покри в предизборната кампания?

Христо Иванов хвърли картите. Остава ли постът главен прокурор?

Направи го и във вторник, когато бе принуден да се оправдава от нелицеприятните разкрития на лидера на ДПС Делян Пеевски за задкулисните опити на Иванов да договаря разпределението на властовите ресурси. Да се спотайва в сянката на задкулисието Христо Иванов умее, факт. Но докато Пеевски излага факти, то Иванов отговаря със заплахи, изнервено калкулирайки безславния провал на опитите му да овладее държавата в полза на кукловодите, които толкова продължително време са инвестирали в него.  

Христо Иванов трудно може да обясни – как и защо партньорите му от „Продължаваме промяната“ говорят за „кеш“ и търсят начини как да легализират парични средства, очевидно получени по нерегламентиран начин. Та нали и самата „Да, България“ и ДСБ във формата „Демократична България“ бяха замесени в схема за пране на пари около финансирането на предизборната им кампания преди две години. Тогава се оказа, че в един и същи ден, целия висш мениджмънт на крипто банката „Нексо“ се е изредил да дарява по десетки хиляди за партиите с лидери Христо Иванов и Атанас Атанасов. 

Христо Иванов никога не може да обясни и да признае истината – защо се видя с бизнесмена Пламен Бобоков на задната седалка на джипа му, паркиран зад Народното събрание преди две лета. Обсъждали културен проект в Русе, смехотворно се оправда тогава Иванов. Лъжа. Цинична при това. Плод на същия цинизъм са обясненията тези дни и на Кирил Петков в опитите му да прикрие фактът, че причина за тежката катастрофа, с отнет човешки живот край Аксаково миналата седмица, стана именно високата скорост, с която се е движил джипа със съпредседателя на „Продължаваме промяната“, за да бърза за предизборна сбирка във Варна.  

Христо Иванов цинично преписва на Пеевски влияние над съдебната система, докато той и неговият ментор Иво Прокопиев, контролират ключовите съдилища в държавата. Нима Иванов е забравил, че кантората, обслужваща Иво Прокопиев, е същата, която брани интересите и на Бобокови? Не е забравил, просто цинично скрива този факт. Същата кантора, която диктува политическите опорки на Съюза на съдиите в България и реално е генератор на провалената „съдебна реформа“, която се превърна в мотив за създаването на проекта „Да, България“, а оттам и на влизането в политиката на самия Христо Иванов.  

Политикът Христо Иванов е най-добре да замълчи и по темата „Магнитски“, най-малкото, защото е добре известна неговата и най-вече тази на Иво Прокопиев роли във вкарването на името на Пеевски в списъка. На Иванов му липсва времето, в което стоеше на входа и на изхода на оценките, които Брюксел и Вашингтон даваха за политическите процеси у нас.

Години наред именно по доноси на Христо Иванов Европейската комисия критикуваше България заради липсата на правосъдна реформа. Резултатът от тази нихилистична роля на доносниците от кръга „Капитал“ винаги е бил за сметка на българските граждани, които и до днес се третират като „втора категория“ жители на Европейския съюз. На персони като Иванов обаче им доставяше неистова радост да петнят името на магистрати, на политици, на бизнесмени, за да осигуряват индулгенция за собствените си спонсори и техните незаконни далавери, често с пари на партньорите ни от ЕС. Всичко това обаче приключи. Западните дипломати в София много добре знаят истинското лице на Прокопиев и една от многото негови политически марионетки – Иванов. Защото днес повече от всякога е видно, че терминът „завладяна държава“, който от години медиите на Прокопиев използват за политическите опоненти на проектите на собственика им – олигарх, всъщност се отнася за неговия задкулисен октопод.  

Днес България е в плен на олигархичния кръг „Капитал“, чиито пипала са във всяка сфера на бизнеса, политиката, образованието, правосъдието, културата и медиите, иначе казано – ако има някои виновен за това, че българите са на последно място в редица класации на Европейския съюз, то основната причина за това са олигархичните интереси на Прокопиев, обслужвани от фалирали политици като Христо Иванов.   

 

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Мнение
преди 3 седмици

Манипулативна статия.

Откажи