Хората ще кажат дали ГЕРБ ще управлява

Медиите се държат от ДПС, БСП и "Атака", каза Борисов

Хората ще кажат дали ГЕРБ ще управлява | StandartNews.com

София. ГЕРБ ще управлява, ако хората искат. Това каза лидерът Бойко Борисов на Националната партийна конференция.

Мен ме обвиниха няколко негодници, че съм диктатор - кой диктатор си дава оставката, кой диктатор си дава властта. Това, че при нас има ред и дисциплина, не значи, че има диктатура. Добре, че дадохме оставка, за да се видят и медиите кой на кого служи, заяви Борисов.

Като партия ние нямаме нито една медия, нито вестник, нито телевизия. А много "бедни" партии ме преследват с камери. Каква независима журналистика е тази, партийна телевизия. Хубаво стана, че с тази оставка и тази, натрапена в Брюксел информация, се видя, че медиите се държат главно от ДПС, БСП, "Атака" и Скат, обяви Борисов.

Важните послания ги разбрахте: Десет процента плосък данък. Седем дни връщане на ДДС. Работа, работа, работа, обърна се лидерът към делегатите.

За водачите на листи той коментира, че може да не са най-добрите, "но ще свършат работа”. Моята заслуга е в програмата. Направихме един документ, в който ясно да се каже, че ако ГЕРБ е на власт, няма да се вдигат данъците, ще продължи финансовата стабилност. ГЕРБ няма да взима заеми. Всяко едно поколение трябва само да се оправя и нашите деца не трябва да носят отговорност за нас. Българинът взима заем, когато си строи къщата или си учи детето, т.е. ако ГЕРБ е на власт ще се взимат заеми за инфраструктура.

Планираме мащабна работа – взимат се 12 сметки от предишните месеци, средна цена, държавата осигурява пари за енергийна ефективност, което сваля цената с 30-40%, фирмата, човека плаща в следващите три години и след това си получава къща или блок санирана, красива сграда”, каза Борисов.

Когато разговаряте с хората, няма да се криете за това, което сме сгрешили. Който не работи, той не греши, каза още лидерът на ГЕРБ. Ако не бяхме отделили 20% за кофинансиране, щеше да има пари за пенсии и заплати, но нямаше да имаме проекти. Можеше ли да дадем повече пари на майките? Можеше. 30 – 35 млн. лв. все от някъде щяхме да ги заделим. Ние се заинатихме да правим 10 детски градини в София. 2 милиона души хранят 5 милиона в страната. Сами разбирате в такава ситуация как се създават доходи и как се постига растеж”, каза Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай