Хеликоптер пази Чинията на Бузлуджа

Хеликоптер пази Чинията на Бузлуджа | StandartNews.com

50 000 ще слушат първата реч на Миков на историческата поляна утре

София. Хеликоптер и дронове ще снимат от птичи поглед традиционния събор на социалистите на Бузлуджа тази година, съобщиха за "Стандарт" от централата на БСП. Безпилотните машинки ще правят снимки над поляната, а от хеликоптер ще се заснеме цялото събитие. Близо 50 000 души се очакват на традиционния събор на Бузлуджа, посветен на 123-та годишнина на организираното социалистическо движение в България.

"Над 2500 души са заявили участие само от Старозагорска област, което е два пъти повече от миналата година", посочи областният шеф на БСП Васил Самарски на работна среща с председателите на общинските партийни съвети и обединения от областта. Те обсъждаха подготовката и организацията на "червения" събор на място, на емблематичната Историческа поляна под върха, която очаква съборяните. Посланието, което обединява участниците в тазгодишния събор, е "Силна БСП - единна левица".

Повече от 750 автобуса от цялата страна ще извозят червените симпатизанти. Още толкова са и микробусите, уточняват от "Позитано" 20. Тържествата за рождения ден на социалистическото движение у нас ще започнат още в петък вечер. Пред Паметника на свободата на Шипка, чиято 80-годишнина ще честваме тази година, ще бъдат поднесени венци и цветя в памет на загиналите при героичните боеве на легендарния връх Шипка по време на Руско-турската освободителна война. Преди началото на партийния събор в събота сутринта ръководството на БСП ще се поклони и пред паметника на Хаджи Димитър и неговата чета, положили костите за свободата на България на Бузлуджа, както и пред барелефа на основоположниците на партията.

По предварителната програма лидерът на ПЕС Сергей Станишев ще открие събора. Реч пред множеството ще има и шефът на младежите Вероника Делибалтова, както и Георги Анастасов от партия Социалдемократи. На финала червените ще аплодират и новия си председател Михаил Миков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай