Халил Летифов:ч Всеки път се борим за доверието на всеки

Халил Летифов:ч Всеки път се борим за доверието на всеки | StandartNews.com

Халил Летифов, областен председател на ДПС-Стара Загора

- Г-н Летифов, представете кандидатите за депутати в листата на ДПС за 27-ми Старозагорски избирателен район?

- Листата на ДПС се състои от 9 кандидати, балансирана е в подреждането по възраст, сфера на влияние и професионална реализация, етническа и религиозна принадлежност. По всички тези аспекти ние търсим консенсус. ДПС винаги е имало подготвени кадри. Част от партийната дейност е да се опитаме да предвидим какъв ще е съставът на парламентарната група, така че тя да отговори на очакванията за периода, в който ще работи. В този ред на мисли бе решението ни за кандидати на ДПС като ген. Симеон Симеонов, експерт в сферата на отбраната, на Петър Чобанов, който да подсили икономическия и финансов екип на ДПС. На местно ниво нещата изглеждат приблизително по същия начин - в листата ни има представители на различни етноси, средната възраст е под 40 г., има представители на бизнеса, икономисти, управленци. За съжаление този път жените са по-малко, но това беше волята на хората от ДПС. Целта е да обезпечим очакванията на региона и доколкото може да мотивираме нашите избиратели.

- Какво е различното с предходните парламентарни избори?

- Листата запазва в някаква степен вида си. Водач е Делян Пеевски, на второ място, с подкрепата на структурата, е моя милост, на трето пак е Шендоан Халит. На четвърта позиция е един от общинските ни председатели (на Николаево.б.а.) - Щилиян Велинов, млад, енергичен и развиващ се човек, студент. След това е д-р Тунджай Йозтюрк, зам. областен управител - силна личност, след него е младежкият ни лидер Мехмед Зейнел, специалист в земеделието.

- Кампанията ви какво включва? Очакванията от нея?

- Кампанията ни не е спирала от европейските избори насам. Всеки ден ни се поставят все по-тежки проблеми във всички общини. Те са страшно много и съм далеч от мисълта, че могат да бъдат решени с магическа пръчка. Винаги сме били коректни и сме го заявявали. Но правим необходимото съответните институции да бъдат запознати и доколкото може, да започне решаването им. Продължавам да повтарям, че основен проблем у нас е липсата на доверие в институциите и политическите органи. Това води и до политическа криза. Трябва да намерим подхода за децентрализация, нещо, което ДПС винаги е прокламирало. Програмата за развитие на регионите към МС, според мен, трябва да бъде продължена и засилена, общините да бъдат подпомагани, разбира се, на състезателен принцип. Ние искаме планиране. Да можем да предвидим как ще се развиват общините през следващите 4-5 години. Избирателят иска сигурност.

- Най-същественото, което гарантира ДПС?

- Ще направим всичко възможно да има спокойствие в държавата за малкия и средния бизнес, които са най-големият работодател у нас. Държавата се нуждае от хора, които работят и произвеждат продукт.

- Мотото на ДПС в настоящата кампания?

- "Ако искаш добро управление - направи добър избор. Свободата е в теб!". Това е в основата на целия управленски процес. За да имаме добри резултати в управлението и парламентарната дейност, трябва да има хора, които са лично ангажирани в каузата и имат професионална подготвеност. Всеки обещава лесен път, ние сочим труден, но сигурен.

- Програмата минимум за 27-ми Старозагорски избирателен район?

- Предстои ни работа на 100%. Оттам нататък - ще видим. От наша страна кампанията ще е позитивна и постоянна. Ако има удари под кръста, те няма да са от страна на ДПС, а ако са срещу нас - няма да сме изненадани.

( в. "Национална Бизнес Поща", Стара Загора)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай