Гюров разкри кого ще предложат в следващото правителство

Шансовете за успешно реализиране на мандата не са високи, каза той

Гюров разкри кого ще предложат в следващото правителство | StandartNews.com

Шансовете за успешно реализиране на мандата не са високи, след изтеглянето на „Има такъв народ“ за пореден път от дискусията за правителство. Това заяви председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров в "Още от деня".

"Направихме необходимото за формиране на правителство, като дадохме възможност да се седне на масата за преговори около една сериозна програма и да се говори за цели и заявки, но те бяха прекратени по един сценарий, който вече става скучен", смята Гюров.

Според него във всеки един момент, когато става дума за разпределяне на големи средства от бюджета или за прокарване на истински реформи в правосъдната и антикорупционна програма, ИТН изненадващо се синхронизират с действията на опозицията.

Гюров каза, че все още не е говорено за персонални назначения в следващото правителство.

"Миналата седмица се проведе първият кръг на преговори, на който се опитахме да се обединим около една програма. Тя включва всички важни законодателни мерки докрая на годината. След като се обединим около програмата, ще говорим за персонални назначения. Но името, което ние ще предложим, е на Асен Василев", добави той.

Гюров коментира, че тази седмица от „Продължаваме промяната“ са готови да проведат разговори за състав и структура на правителството.

"В този парламент няма реформаторско мнозинство от 121 души, които да могат да взимат независими решения“, отбеляза Гюров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай