Грузия ни кани да инвестираме в енергетика, селско стопанство и производство

Грузия ни кани да инвестираме в енергетика, селско стопанство и производство | StandartNews.com

София. „Български инвеститори в хидро-енергийни проекти са създали отлична репутация на бизнеса ни в Грузия и фирми от нашата страна бяха поканени от зам. министър-председателя по икономика и устойчиво развитие да реализират нови проекти в областта на енергетиката, селското стопанство, в пакетирането и съхранението на храни". Това заяви зам. министър-председателят по икономическото развитие Даниела Бобева, която се завърна от Грузия. Там тя участва в първата по рода си международна конференция за интеграцията на Грузия с ЕС и потенциала за икономическо партньорство, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет (МС).

По време на 24-часовата си визита Даниела Бобева се е срещнала с Георге Квирикашвили, зам. министър-председател на икономиката и устойчивото развитие на Грузия, с министъра по европейската и евро-атлантическата интеграция както и с посланика на ЕС в Грузия Филип Димитров.

„България винаги активно е подкрепяла интеграцията на държавите от Западните Балкани в Евросъюза. Този опит ще е полезен в процеса на интеграция на Грузия", обясни вицепремиерът. И продължи с думите: „Членството в ЕС е фундаментален политически избор".

В Грузия Бобева се срещна с донорите на техническа помощ за страната от Американската агенция за развитие USAID. Очакват се посещения на грузински министри у нас за проучване на опита в евроинтеграцията. Обсъдено е било сътрудничество в областта на закрилата на децата и най-бедните слоеве от обществото по линия на Помощта за развитие, посочват от пресцентъра на МС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай