Понеделник,

Гроздан Караджов вади папка с документи, Петков ръси лъжи

От: Стандарт Нюз, кадър бТВ -
3131
Гроздан Караджов вади папка с документи, Петков ръси лъжи
A
A
A

Според регионалния министър Гроздан Караджов премиерът в оставка Кирил Петков е започнал кризисен пиар и е "ръсил лъжа след лъжа" пред медиите. В интервю за бТВ Караджов каза още, че има папка с документи, която да обори твърденията на Петков.

"Показвал ми е есемеси, които е изпращал на Слави Трифонов, търсил е и Тошко Йорданов, и след десет дни ни обявява за врагове", възмути се министърът.

Ние се махнахме от Кирил Петков, не той от нас. Коалицията беше бутната от невъзможността на "Продължаваме промяната" да работи в консенсус, разкри Гроздан Караджов. Кирил Петков в яростта си започна да ни обвинява, че сме мафията, каза вицепремиерът в оставка.

Той обясни и че никога не е казвал, че иска пари за 8 фирми и отрече да ги е нарила "бебета ми плачат", както каза вчера Петков пред бТВ. "Това е фантазия на Кирил Петков", коментира Караджов и обясни, че по-скоро това е част от шега на премира в оставка.

"Не знам за какви бебета говори. Тази дума изобщо не е част от моя речник. Аз никога не съм го произнасял. сещам се за близък разговор до този, в който аз му обяснявах: Кирил, ти вече си отгоре върху държавата. Ти си като баща на всички. Трябва да имаш държавнически подход и всички тези фирми, които строят по пътищата, ако изведнъж спрат да го правят, ще загубим човешки животи. Ще увредим здравето на много хора, което е самата истина. В този смисъл трябва наистина държавнически да балансираш приеми. Казах му, че всички те са и твои деца. Негови обаче. След това той в срещи каза: ония, твоите бебето. Това си беше някаква негова шега", обясни Караджов.

Той показа публикация и заяви, че "бебета" са на Асен Василев.

"Това е септември 2021 г., когато Асен Василев и служебните министри, между които е и Кирил Петков, искат да разплатят милиард и 300 милиона на "бебетата". Тоест това е половин година преди изобщо аз да се появя на сцената. "Бебетата" са на Асен Василев. "Бебетата" са на Кирил Петков.  Премиерът обеща да плати над 1,1 милиарда лева на пътните фирми до 30 юни, който премина. Аз никога не съм обещавал на някого да се плати нещо. Това е в главата на този човек, който фантазира по невероятен начин и това уврежда управлението на страната. Това беше целият гигантски проблем. Да не искаме повече да сме свързани с него. Ние се махнахме от Кирил Петков и от управлението, не той от нас и в яростта си да си запази властта той започна да обвинява, че сме мафията", поясни Караджов.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички