Неделя,

Гроздан Караджов на проверка. Какво става на прохода "Петрохан"

От: СТАНДАРТ -
1871
Гроздан Караджов на проверка. Какво става на прохода "Петрохан"
A
A
A

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството в оставка Гроздан Караджов проверява разчистването на прохода „Петрохан”. Дейностите по разчистване на републиканския път са в ход, но проходът все още е затворен.

„На място сме с екипите на АПИ и фирмите, които поддържат тази област. Основната причина за бедствената ситуация е запушване на водосток - преминаване на малка река, която е подкопала пътя. Дефакто става дума за бедствено-аварийно положение. Пътят в този си вид е неизползваем”, категоричен е регионалният министър. И допълни: "Предприемаме действия, за да можем да отворим пътя в максимално кратки срокове, може би още в понеделник".

Караджов не се ангажира с точно време, което ще отнеме възстановяването на щетите. „Но като възстановяване, това, което планираме, за да не се затвори изцяло пътя за дълго време – ще изместим самото платно колкото е възможно по-навътре странично в прохода, за да бъде проходим. След това ще започнат укрепителните дейности. Първо обаче трябва да спрем водата, за да не тече върху пътя”.

В 12:00 часа, заедно с кмета на Вършец Иван Лазаров, вицепремиерът ще обиколи обектите, които са засегнати от наводненията.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички