Петък,

Гръм и мълния в "Панорама". Депутати си налитат

От: СТАНДАРТ -
25397
Гръм и мълния в "Панорама". Депутати си налитат
A
A
A

Голям скандал се разрази между Георг Георгиев от ГЕРБ и Никола Минчев от „Продължаваме промяната“ в Панорама по БНТ.

Георгиев захапа Минчев защо първо са били против да предоставим оръжие на Украйна, но впоследствие, когато се е появило нещо, от което могат да извлекат позитив, са прегърнали статията в „Ди Велт“ и са казали: Ама, разбира се, че сме изнасяли.

Може ли да кажете, в кой момент бяхте искрени и това, което ще правите оттук нататък, ще лежи ли на някакъв друг тип компромис, защото първият, който направихте с БСП, вече го видяхме, попита Георгиев.

Отговарям веднага, коалицията, която сглобихме в 47-ото Народно събрание, започна Минчев, но Георгиев опита да го прекъсне: Сглобихме е много добра дума, много добра - сглобихме.

Минчев обаче продължи: Тази коалиция стъпи на един принцип и той е да се бори с корупционния модел, организиран и провеждан от ГЕРБ в продължение на много години на власт, това беше спойката, антикорупционната, борбата с корупцията в 47-ото Народно събрание.

Къде се преборихте с корупцията, г-н Минчев, със сделки в газа, в енергетиката, как я преборихте, контрира Георгиев.

Не всички политически сили бяха готови на тази борба и в крайна сметка коалицията се разпадна. Видяхме го в момента, в който Слави Трифонов изтегли своите министри, отвърна Минчев.

За съжаление, ще си позволя само една метафора. Вашата коалиция се оказа заровена от същия този градинар, който в момента се разследва за пране на пари, продължи словесния диалог Георг.

Кой е този градинар и кое е това разследване, ще видим дали има такова, каза Никола Минчев.

Тук водещият Бойко Василев ги прекъсна, за да охлади страстите и продължи предаването с друга тема.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com