Греков ще проверява кадрите в министерството на земеделието

Греков ще проверява кадрите в министерството на земеделието | StandartNews.com

София. "Ще се запозная с образованието и позициите на кадрите в министерството и тогава ще правя анализ на техния професионализъм.", заяви министърът на земеделието и храните Димитър Греков по бТВ. "Аз вярвам, че в министерството има добри професионалисти, а не само такива, наречени на определен вид инсекти, но трябва да им се даде шанс да работят", каза министърът.

Той призна, че сега България произвежда по-малко земеделска продукция, отколкото преди години, но причините за това са разнородни. "Производителите ни не са конкурентноспособни, нямат капацитет за износ. Трябва да се анализират причините и тогава да се реши как да им се помогне.", коментира министър Греков.

Преди дни той предложи ограничителни мерки за вноса на плодове и зеленчуци от чужбина, с цел да се стимулират българските производители. "Регулацията може да дойде в лицето на синхрон между министерството на земеделието, министерството на финансите, контрола на митниците и пр. Ако има ограничения, които не са в противовес с изискванията на ЕС, ние можем да дадем шанс на нашите земеделци да стартират, да поемат глътка въздух. По този начин ще дадем възможност и да се усвояват повече еврофондове.", очерта идеята си Греков. 

"Предстои ни много важен етап през горещото лято. Очаква се намаление на средствата с една голяма сума, това е политика на ЕС. Предстои ни среща в Брюксел на 24 юни, където ще се договарят средствата за нашите производители.", съобщи министърът. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай