Гражданският съвет на реформаторите от 25 души

Бизнесмени, юристи, социолози и журналисти определят политиката на десните

Гражданският съвет на реформаторите от 25 души | StandartNews.com

София. Новоучреденият граждански съвет към Реформаторския блок ще е от 25 души - представители на бизнеса, юристи, психолози и икономисти.

Любомир Христов, известен с борбата срещу високите банкови лихви и вицепрезидент в двойката с Меглена Кунева, Юлияна Николова - вице на кандидатът за президент от ДСБ Неделчо Беронов и бившият енергиен министър в правителството на ГЕРБ Трайчо Трайков, ще определят политиката на десните. В съвета е и социологът Цветозар Томов, както и литературният критик бивш седесар Михаил Неделчев.

Гражданският съвет ще може да решава дали и в каква посока да се разширява блокът на реформаторите. „По този начин, участвайки се създава гаранция, че има коректив на позициите си", посочи журналистът Ралица Ковачева, също част от гражданския съвет.

Основни функции на съвета са създаване на легитимна платформа за взаимоотношение на на блока с гражданското общество в страната, изработва актуалните политически позиции на Реформаторския блок, взима решения за разширяване на блока и за целеви политически взаимодействия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай