Гражданите да са спокойни, увери Бъчварова

Гражданите да са спокойни, увери Бъчварова | StandartNews.com

Призоваваме гражданите да запазят спокойствие и ги уверяваме, че всички отговорни институции работят за тяхната сигурност. МВР се ангажира с това да предоставя цялата информация, с която разполага. Нека да не се поддават на опити да бъдат паникьосани и подведени в невярна посока. Това заяви министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова по време на извънреден брифинг в МВР.

„Докладвана бе актуална информация за терористичните актове в Брюксел през днешния ден от нашите служби и институции. Тя беше анализира с оглед особеностите, които доведоха до промяната в средата за сигурност. Министрите докладваха за вече предприетите мерки и констатирахме, че те са в синхрон с плана за противодействие на тероризма, който сме приели и имат ефективен характер. Министър-председателят участва в дискусията и даде своите препоръки", обясни тя, цитирана от "Фокус".

Дават се конкретни препоръки към институциите, сред които да повишат дейността си по отношение на наблюдение на конкретни параметри на средата за сигурност и по отношение на готовността за прилагане на допълнителни мерки за сигурност. За момента конкретни заплахи за сигурността на нашата страна не съществуват, категорична бе Бъчварова.

Антитерористичният закон трябва да бъде приет. „Какви мерки са тези, които се обявяват? Колкото по сме тихи по тази тема, колкото по си вършим работата без да се коментира, по-добре", коментира по-рано премиерът Бойко Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай