Готови сме да управляваме, твърди Томислав Дончев

Готови сме да управляваме, твърди Томислав Дончев | StandartNews.com

София. ГЕРБ има готовност да управлява, възможно е да има и над 100 депутатски места в парламента, каза Томислав Дончев пред Дарик радио. По думите му партията няма да се коалира с БСП, ДПС и Атака, но е готова да приеме друга парламентарна подкрепа.

„Ние имаме готовност да управляваме страната, стига да имаме достатъчен парламентарен ресурс", каза бившият министър по еврофондовете.

„ГЕРБ е първа политическа сила - това е важното в момента", каза още Томислав Дончев. Той призова засега фокусът да е върху този факт и да не се правят коментари, преди да са ясни официални резултати. Според Томислав Дончев разликата в резултата между първата и втората политическа сила ще расте. „Напълно е възможно да имаме над 100 депутатски места", каза още Дончев.

„Ние имаме готовност да управляваме страната, стига да имаме достатъчен парламентарен ресурс", каза още Дончев.

„Коалиционни конфигурации не се правят само на база на парламентарния ресурс, с който разполагат партиите. Става въпрос и за идеологии, насоки. Ако някой споделя нашите цели и посока, готови сме да приемем подкрепа дори без коалиция", допълни кандидат – депутатът от ГЕРБ.

„За нас управлението не е самоцел и не сме готови да си потъпкваме принципите и целите, готови сме да бъдем опозиция", каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай