Горещо от Христо Иванов, обяви съдбовна дата

Относно промените в Конституцията

Горещо от Христо Иванов, обяви съдбовна дата | StandartNews.com

"Промените в Конституцията отново ще влязат на дневен ред на 8-и декември”. Това заяви Христо Иванов, съпредседател на ПП-ДБ.

“Днес имаше консултации с председателя на Народното събране и искам да съобщя, че се разбрахме следващото четене на Конституцията в парламента да е на 8-и декември. Очакването е седмицата след това да се развият останалите четения", заяви още Иванов.

Той коментира, че надеждата е да се приключи с конституционните изменения до Коледа. “Разбира се, това ще се случи с бюджета, така че ще видим дали ще се спази този график, допълни депутатът.

На въпрос дали времето между 8-и и 12-и декември ще е достатъчно за предложения и допълване на промените, съпредседателят на ДБ посочи, че "постоянно текат дискусии". "Много съм доволен, че на всеки 2-3 дни се провеждат кръгли маси. До 8-и се надявам да са изчистени голяма част от въпросите. Ако има сериозни аргументи и трябва допълнително време, ще го обсъдим, но към момента се надяваме, че нещата ще бъдат изкристализирани дотогава", коментира той, предаде БГНЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай