Горещи данни! Лоши новини за политиците

Ново проучване

Горещи данни! Лоши новини за политиците | StandartNews.com

Няма политик в България, към когото доверието да е по-голямо от недоверието. Това показва ново проучване на Центъра за анализи и маркетинг, направено сред 1 021 анкетирани по метода лице в лице.

Държавният глава Румен Радев е харесван от 41,2% и неодобряван от близо 48 на сто от участниците в изследването. Нов политик излиза на второ място - Мария Габриел - тя събира 38,8% положителни нагласи и 46,6% отрицателни.

Новият министър-председател Николай Денков влиза в класацията с 30% доверие срещу 56,3 на сто недоверие. Според изследването одобрението към Бойко Борисов е 28%, а недоверието - 66. Лидерите на "Продължаваме промяната" са с еднакво неодобрение - 72,5%, а доверието е съответно 20,3 на сто за Кирил Петков и 20,1 за Асен Василев.

Коалиционният им партньор Христо Иванов е също е с нисък процент на недоверие - 71,1%, както и с по-ниско одобрение от 17,3 на сто. Лидерът на най-малката партия в парламента - Слави Трифонов, се нарежда след него с 16,9% одобрение срещу 74,2%. Костадин Костадинов и Корнелия Нинова са харесвани съответно от 16,2% и 14,7% от анкетираните.

Според изследването най-голям проблем за българите продължават да са високите цени и инфлацията, предава България Он Ер. Борбата с корупцията е на второ място с малко над 15 процента. Присъединяването на страната ни към Шенген и Еврозоната е приоритет за 8,2 на сто от хората, а съдебната реформа е посочена от малко над 5% от анкетираните.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай