Гореща новина за председателя на клуб "Иван Михайлов" Георгиевски

Георгиевски бе призован на разпит като заподозрян за разпространение на расизъм

Гореща новина за председателя на клуб "Иван Михайлов" Георгиевски | StandartNews.com

Няма повдигнато обвинение към председателя на Културен клуб "Иван Михайлов" в Битоля Люпчо Георгиевски, потвърди неговият адвокат Насер Рауфи, съобщи БТА. Около час двамата останаха в прокуратурата в Битоля, където Георгиевски бе призован на разпит като заподозрян за разпространение на расизъм и ксенофобия по електронен път, информира БНР.

Тази формулировка е абсурдна, заяви адвокатът Рауфи, според когото расизъм и ксенофобия има у подалите сигнала - опозиционната партия Левица.

"Обвиняват в ксенофобия нас, чиито клубове палят, по чиито клубове стрелят и искат да ги затварят. Коя е нашата ксенофобия?", попита Георгиевски, уточнявайки, че на Фейсбук страницата на сдружението няма нищо, което да е обидно, расистко или проява на ксенофобия.

От прегледаните материали по подадения от Левица сигнал е станало ясно, че представените аргументи са "исторически факти, снимки, цитати предимно на Иван Михайлов".

Това категорично не може да се приеме за "разпространение на ксенофобия по електронен път", каза адвокатът Рауфи.

Пред медиите той уточни, че в прокуратурата е пристигнало и писмото от Комисията за превенция и защита от дискриминация, което обаче е само уведомление.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай