Разкритие от Борисов! Драматична позиция за Украйна

Лидерът на ГЕРБ с ключови изказвания

Разкритие от Борисов! Драматична позиция за Украйна | StandartNews.com

На всички българи им е ясно в какво състояние е държавата - финансово-икономическо и социално. Но има и нещо по-лошо, което се случва за първи път след Втората световна война - агресията на Русия в Украйна. Безсмислена, кръвопролитна, и все повече задълбочаващ се конфликт. Частичната мобилизация в Русия довежда до това хиляди мъже да бягат.

Това заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка с ескалацията на напрежението между Русия и Украйна и очакваната вълна от бежанци.Ако ние сме в управлението, всеки който не иска да убива и да бъде убиван в тази безсмислена война, ще има убежище в България. Това е нашата позиция.

Втората ни позиция е относно фарса наречен референдуми. В Донецк, Луганск, Запорожие, Херсон се проведоха референдуми, които никога, ако ГЕРБ участва в управлението, няма да се съгласим да бъдат признати. Те са невалидни, незаконни и това е фарс. Това е позицията на партията, отбеляза Борисов, цитиран от novini.bg.

По думите на лидера на ГЕРБ ако се стигне до ядрен удар от страна на Русия, това ще е катастрофа за икономиката, туризма, здравето, земеделието на Украйна, както и на Румъния и България.

Паралелно с това чадърите, които правеха предишното правителство по границата, доведоха до бедствено положение в три големи области - Ямбол, Хасково и Бургас. И то такива, че планините са пълни с мигранти, добави Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай