Горещ старт на деня: Протестът опасва парламента

Антиправителствените действия минават в нова фаза

Горещ старт на деня: Протестът опасва парламента | StandartNews.com
  • Антиправителствените действия минават в нова фаза, вещаят национална стачка и блокади

Горещ старт на деня. Протестиращите се събират пред Народното събрание още в 7 сутринта. Днес са дебатите в пленарна зала по внесения от БСП вот на недоверие срещу кабинета. Мотивите му са провал на битката срещу корупцията. Соцлидерът Корнелия Нинова призова всички, които са срещу кабинета, да се съберат пред парламента.

ВИЖ ОЩЕ: Протестиращи готвят блокада на парламента

В същото време протестиращите се заканиха, че от днес – 12-ия ден на митингите на жълтите павета, антиправителствените протести минават в нова фаза, започва и националната стачка. През уикенда от така нареченото „Отровно трио” призоваха днес в 7 часа недоволстващи да се съберат пред Народното събрание и да го блокират. „Отровното трио”  се самонарекоха фесбук организаторите на протестите адвокат Николай Хаджигенов, който е защитник на осъдената на две инстанции за корупция бивша кметица на „Младост“ Десислава Иванчева и на „сърдечната приятелка“ на Васил Божков ЛиЛана, видният почитател на Иван Костов, пр ар експертът Арман Бабикян и любимия скулптор на умните и красивите Велислав Минеков.

ВИЖ ОЩЕ: Протест ще блокира пътя за Гърция

Очаква се през днешния ден да бъдат блокирани и голяма част от съдебните палати и други важни сгради в страната, както и ключови жп гари и пътища.

От СДВР призовават гражданите да протестират мирно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай