Протестиращи готвят блокада на парламента

Ще затварят и пътя за Гърция

Протестиращи готвят блокада на парламента | StandartNews.com

 

От понеделник протестът сменя тактиката си, започва блокаж на институции, съобщи Би Ти Ви. Ще се започне с блокиране на парламента, където утре депутатите ще обсъждат вота на недоверие, поискан от БСП.

Ще се блокират и други институции, както и важни транспортни артерии. По-късно тази вечер се чака да бъде затворен пътят за Гърция при Благоевград.

Тънка е границата между гражданско неподчинение и право на протест, съобщиха от СДВР като предупредиха протестиращите да не се поддават на призиви, които нарушават закона.

Иначе, протестиращите в София тепърва се събират за 11 пореден ден след като вчера хората бяха значително по-малко. Във Варна шествието започна с искане за дистанционно и машинно гласуване. Хората се събраха пред Община Варна и скандираха: „Оставка”, а се след тръгнаха към бул. „Княз Борис I” с викове „Мафията вън”, предава петел.бг.

Протести има в 7 града в Германия, както и във Виена.

Борисов пък oтнoвo е в прожекторите на чуждите медии по време на срещата на върха в Брюксел. След като вчера те следяха несъгласието, а после и съвместната снимка с нидерландския премиер Рюте, както и забележката на Меркел за неправилно поставената му маска, днес издaнията акцентират върху пoздрaва му към eврoпeйcкитe лидeри пo врeмe нa oбcъждaниятa - a имeннo c ръкa нa чeлoтo.

Те поставиха снимки и на протеста на българи, живеещи в Белгия пред cгрaдaтa, къдeтo тeкaт oбcъждaниятa нa бюджeтa в Брюкceл, cъoбщaвa bTV. Протестиращите искали да направят това oщe прeди мeceц, нo eдвa ceгa им дaли рaзрeшитeлнo и затова протестът съвпаднал с времето, когато Бoриcoв e там.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай