Горещ коментар от Радев за загиналите полицаи в Бургас (ВИДЕО)

Президентът отдаде последна почит на полицай Атанас Градев и младши инспектор Йордан Илиев

Горещ коментар от Радев за загиналите полицаи в Бургас (ВИДЕО) | StandartNews.com

Днес в област Бургас е ден на траур след тежката катастрофа от вчера, при която загинаха двама полицаи. В патрулния им автомобил се вряза автобус с мигранти от Сирия, информира БНТ.

Президентът Румен Радев също дойде в града. "Тук съм, за да изразя съболезнования към близките, семействата и колегите на старши полицай Атанас Градев и младши инспектор Йордан Илиев. България изгуби двама доблестни полицаи, отдадени докрай в своя дълг в името на законността", заяви президентът Румен Радев.

Днес в Бургас ще се състои и траурната церемония, където с почести ще бъдат изпратени двамата загинали полицаи. Близки и приятели на загиналите полицаи още от сутринта поднасят цветя на лобното им място. От 17.00 ч. в града се организира бдение, с което да бъде почетена паметта на двамата герои. Прокурор Соня Петрова съобщи, че случаят е квалифициран като особено тежък. Вече има и повдигнати обвинения за престъплението. Наказанието, предвидено за престъплението, е от 3 до 10 години, тъй като лицето е непълнолетно. И двамата са служители в Охранителна полиция в бургаското Първо РУ. Атанас Градев, който е командир на отделение, има 18 години стаж в МВР, със съпругата си имат двама сина. Старши полицаят Йордан Илиев работи от 7 години, горял в професията си, имал годеница криминален репортер. Казват, че му предстояло преместване на друг пост. Двамата са награждавани десетки пъти за работата си.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай