"ГОРДА България" на прага

"ГОРДА България" на прага | StandartNews.com

Следващият парламент ще бъде със значително по-широко представителство от 6-7 партии и коалиции, посочва експресно проучване на Агенция "ЕСИ-Център" от 8 май. БСП и ГЕРБ са със значителна разлика в битката за първото място - 16,3% и 26,1%.

От извънпарламентарните формации "ГОРДА България" е удвоила резултатите си в градовете и е с реални шансове да влезе в парламента (3,9%). Става дума за твърдо решили да гласуват, както и за още 2,5%, които се колебаят. НФСБ също увеличава своя резултат - до 3,3%. Двете формации от радикалната извънпарламентарна опозиция могат да разделят над 8% от гласовете на колебаещите се с предпочитание към нови, неучаствали досега в парламента партии. Останалите партии ще се състезават за утешителната награда - субсидиите при преминаване на 1-процетната граница.

"ГОРДА България" привлича най-много от потенциалните избиратели с десноцентристки възгледи, главно разочаровани от ГЕРБ или партийно неутрални, но настояващи за политическа промяна представители на средната класа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай