Горанов: Данъкът за стари автомобили трудно ще се промени

Горанов: Данъкът за стари автомобили трудно ще се промени | StandartNews.com

Данъкът за стари автомобили трудно ще се промени. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов по време на дискусията "Да! На българската икономика", организирана от вестник "Стандарт" и КРИБ, която бе излъчена на живо по Канал 3. Данъчната тежест е пропорционално разпределена между старите и нови автомобили, а промяната му на база замърсяване е нещо, което трудно може да се преглътне от обществото, обясни той.

"Няма да търпя никой да не си е платил данъците. Отговорността към което и да е правителството е за подобряване на ефективността на разходите", каза още той.

"Вярвам, че България ще се възползва от предимствата си и темповете на растеж ще продължат да растат. По отношение на ръста на икономиката бюджетът има пасивна роля. Погледнато доктринално бюджетът е подкрепящ растежа", каза още министърът на финансите.

Горанов коментира и темата за капиталовия пазар. Според него проблемът на българската борса е, че нямаме инвеститори, които да спечелят доверието и затова "страдаме" от свръхликвидност. И изтъкна, че преобладаващите косвени данъци у нас са полезни, защото запазват ниската цена на труда и капитала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай