Голямата изненада! Съпругът на Стойка Кръстева - министър

Борил бе кандидат-депутат на ГЕРБ

Голямата изненада! Съпругът на Стойка Кръстева - министър | StandartNews.com

Съпругът на олимпийската ни шампионка по бокс от Токио Стойка Кръстева - инж. Борил Кръстев, е номинацията на проф. Николай Габровски за министър на спорта. Името на Кръстев бе представено днес от неврохирурга пред президента Румен Радев. Габровски отчете изпълнен мандат и представи кабинет, коминиран от дами. В него Борил Кръстев е предложен за министър на младежта и спорта.

ВИЖ ОЩЕ: Дамски отбор в кабинета "Габровски". Вижте министрите

Кръстев имаше активна роля в подготовката на Стойка за олимпиадата.

Миналата година той направи първите си стъпки в политиката. Кандидатира се на ноемврийските избори за депутат на ГЕРБ от 24 МИР в София.

Борил Кръстев е възпитаник на РУ “Ангел Кънчев“ гр. Русе, със завършена бакалавърска степен “Транспортна техника и технологии” и магистър инженер по специалност “Технология и управление на транспорта”, а в момента прави следдипломна квалификация с профил “Бокс и кикбокс” в НСА “Васил Левски”, гр. София.

От 2009 година работи в сферата на търговията и управлението на сграден фонд.

Притежава дългогодишен опит в управлението и организацията на спортната подготовка. Участва в различни дейности, свързани с подпомагане и развитие на детско-юношеският спорт, условията в спортните зали и осигуряването на по-добри условия в тренировъчния процес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай