Голяма закана от Радостин Василев! Какво чака ГЕРБ

Бившият министър каза дали могат да управляват

Голяма закана от Радостин Василев! Какво чака ГЕРБ | StandartNews.com

"Ако по-същия начин се продължи с невъзможността на ГЕРБ да сформира мнозинство, то те сами няма да са в състояние да направят коалиция", заяви Радостин Василев от "Продължаваме Промяната" в студиото на "Още от деня".

Според Василев ГЕРБ-СДС не са имали план по какъв начин да търсят мнозинство и нямат идея как да управляват. За това според представителя на ПП на втората политическа сила не може да бъде вменявана вина.

Василев смята, че едно действащо правителство е по-добро, отколкото служебното правителство на президента Радев, но не съществува възможност за диалог между първата и втората политическа сила.

"С ГЕРБ не можем да управляваме и да ги подкрепяме по никакви въпроси. С тях не може да обсъждаме политики. Няма да седнем на разговор с контактната им група", категоричен е Василев.

Според него членовете на ГЕРБ се държат по начин, който предполага те много трудно да получат подкрепа от "партията на промяната".

По думите му при връчване на втори мандат на ПП коалиция е възможна с традиционните партньори на партията - БСП и ДБ. Според него представителите на Българската социалистическа партия по-скоро биха седнали на разговори с ПП, отколкото с ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай