Неделя,

Голяма новина от министър. Радост за 250 млн. евро

От: СТАНДАРТ -
1435
Голяма новина от министър. Радост за 250 млн. евро
A
A
A

Отпускат близо 250 милиона евро по Плана за възстановяване и устойчивост за земеделските производители в страната. Това обяви в Русе министърът на земеделието Явор Гечев при откриването на изложение на местни продукти, предаде кореспондентът на БГНЕС от дунавския град.

Министър Гечев подчерта, че от министерството са почти готови с всички мерки по Плана. „Нашето притеснение е, че през първата година ще има натрупване на много различни инструменти както по Плана за възстановяване и устойчивост, така и по новия стратегически план с мерките“, заяви министърът и посочи, че след Нова година ведомството стартира информационни кампании в цялата страна по различните инструменти.

„Раздаването на пари на глава е вредно нещо за бизнеса и земеделските производители. Ще трябва качество и развитие“, категоричен бе министър Гечев. Отпуснатите по Плана за възстановяване и устойчивост средства ще могат да се ползват за кандидатстване по различни проекти – дори в сферата на иновациите и енергийната ефективност.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com