Рокадата в Кърджали! Защо Доган избра банкер (СНИМКИ)

Ерол Мюмюн е кандидат кметът на ДПС

Рокадата в Кърджали! Защо Доган избра банкер (СНИМКИ) | StandartNews.com

Голяма изненада в Кърджали! Почетният председател на ДПС Ахмед Доган направи най-тежкия избор в началото на тези местни избори - избра банкера Ерол Мюмюн за кандидат кмет на ДПС за Кърджали. Новината  съобщи във Фейсбук досегашният градоначалник и зам.-председател на ДПС Хасан Азис.

Ерол Мюмюн е директор на "Търговска банка - Д" АД - Кърджали. За поста бяха номинирани още трима -  Хасан Азис, народният представител Елван Гюркаш и юристът Муса Сеидахмед.

Решението бе взето след втори тур на препитването, което днес започна в 13.00 часа и завърши преди малко тази вечер. В неделя след първото събеседване, започнало към 18.00 часа и завършило към 05.30 сутринта, Доган не можа да определи кой е най-добрият от претендентите  и им определи днес продължение на "изпита". Тежката процедура успя да издържи банкерът Ерол Мюмюн.

По интересен начин се е провела цялата дискусия, продължила два дни по 7-10  часа, стъпила на демократични норми и опряна на професионални изисквания, научи Епицентър. бг.Всеки от номинираните е имал възможност в рамките на 10-15 минути да представи свояти визия за развитието на гр. Кърджали, акцентирайки върху приоритетите, които смята да разгърне. Отделно от това тримата нови за този пост - депутатката  г-жа Гюркаш, адвокатът Сеидахмед и банкерът Мюмюн са имали възможност да задават въпроси на действащия кмет Азис, който управлява града вече четвърти мандат. 

Всеки кандидат е бил абсолютно равнопоставен, към никого Доган не е демонстрирал пристрастност. На всеки един от тях почетният председател е задал допълнителни въпроси относно работата му и вижданията му по отношение на безработицата, оперативните програми, развитие на бизнеса, привличане на инвеститори, даване на възможност за развитие на младите. Но накрая изказал критика към работата на Азис.

В рамките на дискусията се стигнало до най-малки подробности и детайли за социално-икономическото развитие на града, икономическа зона, построяване на нови заводи, заетост на работна ръка, прираст на населението и др. След първия тур Доган заявил, че му трябват още поне три часа събеседване с номинираните, за да определи кой от тях да е кандидатът, с който ДПС ще поиска отново властта в "слънчевия град". Затова ги е поканил във вторник.

Препатването във втория те продължи повече от 6 часа. Четиримата претенденти са били "въртяни на шиш" по проблемате в града и решенията за тяхното преодоляване. Явно визията на икономиста Ерол Мюмюн е впечатлила Доган и изборът му е паднал върху него.

Благодаря на Почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и ръководството на партията за възложената отговорност в последните 20 години да бъда част от отговорността за развитието на града и пълното му преобразяване в европейски град и столица на толерантността на България, Балканите и Европа, написа Хасан Азис във Фейсбук. И допълни: "Ерол е подготвен и достоен кандидат, който ще наследи години на отлична работа в община Кърджали, както и подготвен екип, създал и участвал пряко във всички малки и големи проекти в града ни.

Тези избори са от изключително значение, за да продължи надграждането на всичко постигнато дотук, и за да може Кърджали да продължи бъде образец на европейски мултикултурен град на толерантност и разбирателство между всички жители.

Благодаря от сърце на всички съпартийци, чиито номинации получих по време на предварителните събрания.

Вярвам, че добрата работа ще продължи и в следващите години.

Благодаря на всички жители на прекрасния ни град!".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай