Голяма издънка е свалила правителството. Биков я разкри

Каза и кога да бъдат изборите

Голяма издънка е свалила правителството. Биков я разкри | StandartNews.com

Правителството беше свалено от ареста на Бойко Борисов, защото тогава стана ясно, че имаме работа с хора, които правят необясними действия. Оттам-нататък всичките им проблеми: слаба конструкция, липса на програма. Започнаха да пишат програма, след като подадоха оставка и всякакви други абсурди, за които ГЕРБ няма никаква вина. Това заяви пред журналисти в кулоарите на Народното събрание депутатът от ГЕРБ Тома Биков, пише Novini.bg.

„Заговорът за сваляне на правителството беше между Нинова и Петков. Г-жа Нинова като човек, който практически ръководеше, положи усилия правителството да падне. Виждам, че има охлаждане на отношенията между Нинова и Радев. Това не означава, че има сближаване между ГЕРБ и президента. Щом и ние, и Радев имаме сходна оценка за това правителство, означава, че то не се е справило. Радев първоначално беше човек, който подкрепяше тези партии.

Това, че те не се справиха, не мисля, че трябва да носим отговорност и за тях, въпреки че част от тях изглеждат като хора, които нямат 18 години. Но не сме ние тези, които ще носим отговорност за това, че някой не се е справил с работата си, включително и за г-жа Нинова“, добави той

Биков изрази надежда в следващия парламент сегашните управляващи да са научили урока си и да започнат да се държат като политици, а не като самодейци. Депутатът подчерта, че ГЕРБ са напълно готови за избори. „През последните месеци сме в ситуация, в която обикаляме всяка седмица нашите структури“, припомни той.

Според него, най-добре е предсрочният вот да се проведе възможно най-бързо, тоест на 2 октомври.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай