Голяма дясна коалиция? Ивайло Мирчев каза възможна ли е

„Трябва да потиснем егото си и да излезем от детската градина”, каза той

Голяма дясна коалиция? Ивайло Мирчев каза възможна ли е | StandartNews.com

Опитите на Демократична България за създаване на голяма дясна предизборна коалиция продължават, независимо че „Продължаваме промяната” засега отказва да влезе в нея.

ВИЖ ОЩЕ: Възкръсва ли проектът на Иван Костов „Десен алианс“?

България се нуждае от общ политически субект, коментира  Ивайло Мирчев от „Демократична България” в студиото на Нова тв.

„Трябва да потиснем егото си и да излезем от детската градина, за да се разберем. Искаме да направим наистина голямо обединение. Такова, което да изхвърли въпроса ще се коалирате ли с ГЕРБ, ДПС или друга политическа сила. Хората ще имат възможност да гласуват за нещо голямо, което да гарантира бъдещата проатлантическа ориентация на страната”, поясни той.

И допълни, че от ДБ са се обявили твърдо срещу тези опити за скрита преориентация на страната към Русия. „Надявам се това да е ясен сигнал за служебното правителство, че не трябва да се позволяват подобни неща. Не участвахме в организацията на протестите от миналата седмица. Не е нужно политическа сила да ги организира. Има достатъчно будни граждани, които са доста чувствителни на темата геополитическа и енергийна независимост на страната. По време на демонстрацията се свърза с нас вицепремиер Христо Алексиев и увери, че нищо подобно няма да се случи. Ще се защитават интересите на страната. Нашата цел е да имаме много доставчици на природен газ”, каза още депутатът.

По думите му страната ни не се нуждае от допълнителни доставки от „Газпром”.

„В момента се удвоява терминалът в Гърция. Сега трябва да резервираме капацитет с лотове на самия терминал. Това не е трудна задача, длъжни сме като страна да реагираме адекватно. Природният газ и за октомври е осигурен. Работим във форсмажор, във война сме и е трудно да си представим как за месец, месец и половина,  някой може да сключи дългосрочен договор, особено при тези галопиращи цени”, обясни Мирчев.

От ДБ вярват, че президентът работи в посока енергийна независимост, каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай