Голият клип ще изяде главата на Панов

Изданията на Прокопиев са против строги наказания за дрогираши шофьори, смята Данаил Кирилов

Голият клип ще изяде главата на Панов | StandartNews.com
  • Изданията на Прокопиев са против строги наказания за дрогирани шофьори, смята Данаил Кирилов

Скандалният музикален клип с разголена девойка и въоръжено дете, сниман в Съдебната палата, може да изяде главата на Лозан Панов, който е разрешил снимките срещу 800 лева. Клипът предизвика сериозен обществен отзвук, като мнозина забелязаха потъпкване на авторитета на една от най-важните държавни институции. Културният министър Бол Банов го нарече безобразие. Това би могло да доведе до промяна на стопанина на палатата - Лозан Панов, стига да се докаже недоброто ѝ управление, коментира правосъдният министър Данаил Кирилов в предаването “Беновска пита“ на Канал 3

“Ако ВВС прецени, че са налице основания за недобро управление, а те, според мен, са налице, би следвало да се вземе решение за промяна в управлението на този недвижим имот“, казва министърът по адрес на Лозан Панов и разрешението му да се снима видеоклипът.

“Смятам, че в този случай трябва да обсъждаме изцяло и само обективно и то до толкова, до колкото да се случили недопустими обстоятелства“, продължи Кирилов. “В конкретния случай, това е налице и тази реакция би била независимо кой е председателя на ВСС“, каза министърът.

Наемът за помещенията на Съдебната палата е бил в размер на 800 лв., но министърът призна, че не е напълно убеден как точно се формирала сумата за 12-часовото пребиваване на снимачните екипи.

Издания от кръга на "Капитал" и "Дневник" на подсъдимия олигарх Иво Прокопиев са против законодателните промени, които предвиждат завишаване на наказанията за дрогираните шофьори, каза още Данил Кирилов. "След като направихме правното обсъждане и го докладвахме на премиера, той даде много работеща идея", допълни правосъдният министър. По неговите думи определен кръг от медии критикуват тези предложения поради увеличението на размера на наказанието. Освен него обаче проектозаконът предвижда още четири мерки за пияни и дрогирани шофьори, сред които са лишаването от свобода през първата си година да се извършва в "психиатричен затвор". Там ще може извършителите да могат да преодолеят зависимостта си от наркотици или алкохол.

Премиерът също така е дал идея при такива случаи да се отнема регистрацията на моторните превозни средства, с които е извършено деянието, в срок от 5 години. Министър Кирилов заяви, че смята, че това би било правилният подход, тъй като данните сочат, че само едногодишното отнемане на регистрацията е намалило тези престъпления с 1/3 през 2018 г.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай