Големи изборни циркове във Видин! Богата програма

Всякакви видове класически провинциални нарушения

Големи изборни циркове във Видин! Богата програма | StandartNews.com

Големи и класически изборни циркове във Видин! Програмата е богата.

Със сигнали за купуване на гласове, изборен туризъм и демонстрация на неграмотност от членове на СИК беше белязан изборния ден за местен вот във Видинска област.

Във видинското село Синаговци пропищяха от кметската си наместничка, която обхождала съселяните си с тефтер, пълен със списъци и таблици, като агитирала срещу заплащане да се гласува за определен стар-нов кандидат за общински кмет.

Театър на абсурда, за сметка, обаче на редовия избирател, се разигра в една от секционните избирателни комисии в село Капитановци. Там членовете на СОК допускаха всеки да гласува, влиза и пуска бюлетини. Нищо, че го няма в избирателните списъци.

От „грамотността” на СИК веднага се възползвал неизвестен засега , гласоподавател, който си гласувал с три бюлетини – за кмет на община, за общински съветници и кмет на кметство. Гостоприемните членове на комисията, в нарушение на всички изборни правила пъкго дописали в списъка и вотът сега ще му се брои. Изборната треска удари лошо по главата и някои кандидати.

Така например досегашният кмет на чупренското село Горни Лом нахлул в СИК и въпреки протеста на членовете маркирал няколко бюлетини с определен номер. После излязъл отвън, направил скандал, че са с отбелязан вот и викайки си хванал пътя. В областния център Видин също не липсваха нарушения, но част от тях явно се приемат за незначителни.

Местен видински превозвач, който извършва обществен превоз по договор с общината, си облепи автогарата и автобусите с агитационни материали на досегашния кмет и кандидат, както и на листата му за общински съветници.  И не само в изборния ден. В село Бела Рада, в секция 100 свършиха бюлетините за кмет на общината и за съветници. И въпреки заявката повече от час хората чакали да им занесат.

Изборният туризъм пък буквално разтресе община Грамада, а оттам обиколи и останалите 10 общини във Видинско, които са набъбнали общо с 5549 новорегистрирани жители. Това определено слага точка на демографската криза в региона. Така, ако не друго поне демографският проблем в Северозапада вече е решен, пише Блиц.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай