Главчев: ГЕРБ ще осигури кворум

Главчев: ГЕРБ ще осигури кворум | StandartNews.com

София. Депутатите от парламентарната група на ГЕРБ ще се регистрират за първото заседание на Народното събрание и ще осигурят кворум. Това заяви в предаването "Преди всички" депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев.

"Колкото и странно да звучи, то е и затова, за да могат всички парламентарни групи да изразят отношение по поведението на Волен Сидеров и депутати от "Атака" по случая във Варна. Имаме подготвена декларация, която да предложим на останалите парламентарни групи. Силно се надяваме да я подкрепят, защото тя е в духа на парламентаризма", обясни още той.

В ГЕРБ не са си променили позицията за оставка на правителството и я искат в кратък срок. Основен елемент през новия парламентарен сезон ще бъде изборното законодателство, добави още Главчев.

Новият Изборен кодекс, във вида, в който ни се предлага, доста малко се различава от т.нар. от Мая Манолова "Изборен кодекс на Искра Фидосова". Може би около 95 на сто от стария Изборен кодекс се вижда и в новия. Основната му идея е да подмени Централната избирателна комисия, която навява на мисълта, че трябва да се подмени един орган, за да осигури политически комфорт на управляващите. Не смятам, че това искаха хората на улицата, коментира още Главчев.

Кампанията за евроизборите ще е наситена с много черен пиар, но гарантира, че ГЕРБ няма да използва тези похвати, смята Главчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай