Петък,

Гласуват по ветото върху текстовете за къмпингуване

От: Редактори -
A
A
A

Парламентът ще обсъди ветото на президента върху промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Това предвижда проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица.

С измененията се въвеждат изисквания за временно разполагане на палатки, кемпери и каравани, както и административнонаказателна отговорност за тяхното нарушаване.

В проектопрограмата на парламента е и първото четене на изменения в Закона за пътищата, свързани с функционирането на тол системата, както и второто гласуване на промени в Закона за посевния и посадъчния материал.

Като първа точка в четвъртък се предвижда депутатите да обсъдят на второ четене изменения в Закона за здравето, след което да продължат с първото четене на промени в Закона за рибарството и аквакултурите и с второто гласуване на изменения в Закона за българските лични документи.

Предвижда се в петък парламентът да разгледа на първо четене промените в Изборния кодекс, с които се предлага отмяна на машинното гласуване за местните избори, както и изменения в Закона за железопътния транспорт.

Предвиден е и парламентарен контрол.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички