Гласът на кабинета Петков: ГЕРБ ни поставя капани

Опозицията не мисли как да помогне на правителството, казва Лена Бориславова

Гласът на кабинета Петков: ГЕРБ ни поставя капани | StandartNews.com

Опозицията не мисли как да помогне на правителството. От ГЕРБ постоянно подлагат капани, с които се опитват да обвинят младото правителство, че не знае какво да прави. Това каза Лена Бориславова в ефира на БНР.

Шефът на кабинета Петков споделя, че не им дават време, за да покажат видимите промени. Изкарват ги некомпетентни, но те самите заварват изключително тежки дефицити и не добре работеща администрация. 

Бориславова споделя, че се правят платени публикации как заради управляващата коалиция има висока цена на тока и заради тях инфлацията е до такива нива. Допълва, че това са фактори, породени от пандемията, и са световни процеси навсякъде. Не са само в България. 

За капаните, които ГЕРБ поставя, дава за пример предложения мораториум на цените на тока, които не отговарят на сегашните пазарни цени. По този начин са искали България да изпадне в поредната криза, а това, според говорителката на кабинета, показва, че не мислят за държавата. По нейни думи, нито едно градивно предложение към изпълнителната власт не са предложили ГЕРБ, а в една нормална ситуация - опозицията би помогнала държавата да излиза от поредицата от кризи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай