Петък,

Гешев изненада депутатите, излетя за САЩ

От: СТАНДАРТ -
2482
Гешев изненада депутатите, излетя за САЩ
A
A
A

Главният прокурор на Република България Иван Гешев изненада депутатите. Докато парламентаристите обсъждат как в оставащите три дни на парламента да приемат механизъм за разследване на обвинител № 1, той замина на знакова визита в САЩ.

Гешев е на посещение в Съединените американски щати за участие в 71-та Национална молитвена закуска, която се дава от американския президент Джо Байдън. Посещението на Иван Гешев в САЩ е по покана на конгресмени. Събитието се провежда във Вашингтон през първия четвъртък на февруари, като Камарата на представителите и Сенатът се редуват в председателстването на закуската.

Участие в традиционната годишна Национална молитвена закуска вземат представители на американския политически и икономически елит, конгресмени, членове на правителството, както и гости от повече от 140 държави. Форумът предоставя възможност за изграждането на лични отношения и задълбочаване на контактите между изявени общественици и лидери от целия свят, споделящи общи ценности за толерантност, защита на човешките свободи и демокрацията.

В рамките на посещението на главния прокурор в САЩ са предвидени поредица от срещи, както и участие  в  международни форуми.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Иван Гешев Сащ