Герго Гергов: Да продължим промяната

Герго Гергов: Да продължим промяната | StandartNews.com

Досегашният кмет на Видин Герго Гергов влезе в битка с 10 опоненти за втори мандат. Той откри предизборната си кампания с думите, които са негов девиз: "Аз знам. Да продължим промяната. Десетки негови привърженици дойдоха в щаба му, за да го подкрепят на старта на кампанията".

"Аз няма да се откажа. Силен съм с всички вас", добави той.

Гергов припомни на видинчани това, което е свършил за тях през първия си мандат. С екипа си е превлякъл 110 млн. лв. европейски средства. Видин вече има модерно депо за отпадъци, подменена изцяло водопроводна и канализационна мрежа, асфалтирани улици, нови детски площадки, осветление. В момента се изпълнява един от най-интересните проекти - за създаване на зелена и достъпна градска среда. Герго Гергов постави началото на няколко забележителни фестивали, най-големият от които „Дунавски вълни". Ще мисля и за духа на видинчани, зарече се той.

Герго Гергов се явява на изборите като независим кандидат. Издигнат е от инициативен комитет и е подкрепен от земеделските съюзи „Александър Стамболийски" и „Обединени земеделци", „Атака" и „Нова алтернатива". Той бе подкрепен и от БСП, но централното ръководство на партията анулира решението на общинската конференция за това. То наложи друга кандидатура за кмет – на Людмил Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай