ГЕРБ все пак може да подкрепя кабинета, обясни Горанов

ГЕРБ все пак може да подкрепя кабинета, обясни Горанов | StandartNews.com

София. ГЕРБ ще подкрепя определени мерки на бъдещия кабинет, а може да даде и парламентарна подкрепа при гласуването на правителството, ако БСП и ДПС поискат такава. Това обясни бившият зам.-финансов министър, сега депутат от ГЕРБ Владислав Горанов пред Нова телевизия.

Бившите управляващи са готови да подкрепят кабинета Орешарски „в името на общоевропейското семейство, така че да не им се налага да се легитимират за пореден път пред Европа с Волен Сидеров и Атака", обясни той. Това ще продължи и занапред за „всички правилни мерки".

„Тази част от нашите приоритети, която залегне в приоритетите на следващото правителство, ще бъде подкрепяно от нас", каза депутатът от ГЕРБ. По думите му е добре, че левицата се отказва от някои идеи като премахването на плоския данък.

Горанов призова да се знае кой стои зад правителството, за да е ясно кой носи отговорност. „Атака използва определени похвати, за да бяга от явна подкрепа, а го прави по косвен начин, не бива да остава незабелязано и неразбрано от българските граждани. Ние не сме против това те да направят правителство, след като са постигнали договореност помежду си, но ние искаме да се знае от всички, че това е правителство на коалиция, на съглашателство между тези три партии, за да може в последствие, когато отново се изправим след време, най-късно след четири години пред българските граждани и коментираме управлението, да знаем точно кои политически субекти стоят зад него", каза той.

Пред БНР съпартиецът му Доброслав Димитров потвърди, че ГЕРБ ще гласува с мнозинството в определени случаи, но иначе ще се държи като опозиция.

"Да, ние ще бъдем опозиция. Всеки път, когато видим нещо, което е откровено против интересите на България ще видите, че няма да бойкотираме всяко едно решение. Има много важни решения за страната ни, които трябва да бъдат подкрепени и от опозицията и смятам, че това е правилното и държавно отговорно поведение", каза Доброслав Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай