ГЕРБ внася поредния вот в четвъртък

Това ще бъде пети вот на недоверие срещу кабинета "Орешарски"

ГЕРБ внася поредния вот в четвъртък | StandartNews.com

София. ГЕРБ подготвя мотивите за обявения преди ден от Ивайло Московски пореден вот на недоверие срещу правителството и той ще бъде внесен още в четвъртък, съобщи лидерът на партията Бойко Борисов. Той уточни, че вотът ще е заради планирания нов дълг от 3 млрд. лева, който трябва да бъде гласуван в бюджетната комисия към парламента. Това ще бъде пети вот срещу кабинета на Пламен Орешарски.

„Затова, за което предупреждаваме многократно, че са се подготвили да вземат още над 3 млрд. дълг. Вместо да си оправят събираемостта, да се преборят с контрабандата, тръгват по-най лесния начин да задължават следващите поколения с милиарди. Тотален провал", коментира Борисов.

"Трите партии, поддържащи това правителство, са съучастници в катастрофата на държавата. Която от тях първа напусне, това й е голям шанс", коментира още Борисов.

Междувременно депутатите отхвърлиха искането на ГЕРБ за изслушване на здравния министър Таня Андреева зарад кризата в спешната помощ. Медицинските служители продължават протеста си и днес.

Сутринта парламентът отново трудно успя да започне работа, тъй като в началото нямаше кворум. Между председателя на Народното събрание Михаил Миков и Боойко Борисов пък за пореден път се заформи спор, заради решението за отнемане на кабинета на лидера на ГЕРБ в сградата.

„Съберете си багажа до края на седмицата, защото вече ми омръзна да ви пиша писма. Г-н Борисов, явно не проявявате интерес към прословутата кафеварка, а говорите само пред медиите. Докога ще занимаваме обществото с Вашата кафеварка", коментира Миков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай