ГЕРБ ще се бори за 100 кметове и 1601 съветници

ГЕРБ ще се бори за 100 кметове и 1601 съветници | StandartNews.com

Целта ни е наесен да имаме над 1601 общински съветници и над 100 общински кметове. Това обяви зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група Цветан Цветанов във Велико Търново.

Той припомни, че в момента общинските кметове от ГЕРБ са 94, а съветниците - 1601. "Целта ни е да бъдем първата политическа сила, както сме го правили досега през последните 9 години", каза още Цветанов. И призова структурите на партията към пълна мобилизация за местния вот. "Разбира се, че има общини, където според съответната специфика може да вземат други партийни управленски решения, но мога да ви уверя, че за областните градове и за големите общини ГЕРБ ще участва самостоятелно и смятам, че това е силата на структурата на ГЕРБ", посочи Цветанов.

Преференцията е хубаво нещо за развитите демократични общества. Въпросът е да не я разбираме като едно противопоставяне във вътрешните партийни структури", каза Цветанов. И допълни, че "с подхода, който ще предприемем, и преценката за всеки кандидат за общински съветник ще избегнем евентуалното противопоставяне и хабенето на негативна енергия помежду ни". Във Велико Търново Цветанов откри информационен офис на евродепутата Ева Паунова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай