ГЕРБ ще иска дебат за бежанците

ГЕРБ ще иска дебат за бежанците | StandartNews.com

София. ГЕРБ ще иска дебат за бежанците в парламента. Това обясни бившият вицепремиер и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в предаването "Всяка неделя" по Нова телевизия.

Преди дни стана известно, че третият опит за сваляне на правителството по парламентарен ред е възможно да е заради вътрешната сигурност и темата за бежанциге. Цветанов в неделя каза, че по темата ще се търси подкрепата на всички политически сили, включително и на Атака.

„Едва на 26 септември се отпускат домовете във Враждебна и Военна рампа. Обяснението е, че през първите три месеца те изобщо не са разбрали за какво става въпрос. Никой не обръщаше внимание на опасността. Агенцията за бежанците работеше със 133-ма души между 2009-а и 2013-а. Този набор на хора няма как да обработят документите за толкова кратко време. Ние сме пробити от липса на политика. Недопустимо е полицейското училище в Казанлък да стане бежански лагер", обясни мотивите той.

По повод стената, което се строи на българо-турската граница Цветанов заяви, че границата ни с Турция е 274 километра, а стената ще бъде около 10 километра и нейното строителство е „абсолютно несъстоятелно".

Цветанов посочи, че Държавната агенция за бежанците работи с 133 личен състав. Според него трябва да се увеличат хората, които трябва да бъдат като пропускателен режим, а не да се увеличава администрацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай