ГЕРБ с офиси и в Европа

Гурбетчии искат от Бойко да прати експерти в Испания, Германия и Франция

ГЕРБ с офиси и в Европа | StandartNews.com

Зоват българите зад граница да гласуват, пишат и Закон за консулската защита

София. Офиси в Европа ще открива ГЕРБ след изборите на 5 октомври. Причината е, че до лидера на партията Бойко Борисов българи зад граница са изпратили хиляди писма с искане да има представители на ГЕРБ в различните държави в Европа. Става дума за Испания, Италия, Германия, Франция и др. В момента представителства на ГЕРБ има в Гърция и Израел. "Ние искаме да помогнем. Харесваме визията за страната, която ГЕРБ представя, но ни е нужна помощ и тук", пишат до Борисов гурбетчии.

Междувременно зам.-шефът на партията Цветан Цветанов пусна своя позиция в социалната мрежа, с която призова българите в чужбина да бъдат активна част от политическия живот в България. "Вярвам, че динамиката на съвременния живот и все по-бързо развиващите се информационни технологии създават все по-реални възможности за всеки наш сънародник, живеещ във всяка точка на света, да участва в политическия живот в България. Именно в тази посока са насочени и нашите усилия, за да бъдем близо до всеки от вас както чрез присъствието ни в социалните мрежи и разработването на новия интерактивен сайт на партията, така и чрез разкриването на повече офиси на ГЕРБ в чужбина", се казва в писмото на Цветанов.

По думите му модерната визия на развитие на българската държава включва всички българи, които живеят у нас и в чужбина. "Като най-голямата българска десноцентристка партия ние разбираме много добре необходимостта да работим с всички наши сънародници за постигането на националните каузи. Това е отразено и в новата ни управленска програма, където поемаме ясен ангажимент да защитим правата и интересите на българските граждани в чужбина на основата на нов Закон за консулската защита, електронни консулски услуги и система за реагиране в случаи на бедствия и извънредни ситуации", се казва още в позицията на Цветанов. Председателят на предизборния щаб на партията призова още всички нашенци зад граница да упражнят правото си на глас на вота на 5 октомври.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай